TOIFALANGAN OB’EKTLARDA AXBOROTNI HIMOYA QILISH TIZIMLARI VA VOSITALARI - Ergashev Otabek Ismoilxon o‘g‘li; Shokirov Ismoilxon Ergashevich; Xonto‘rayev Sardor Isroilovich (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. Аxborot xavfsizligi xarajatlari anchaginani tashkil etadi va uzatilayotgan, saqlanayotgan yoki qayta ishlanayotgan axborotning muhimligi va maxfiyligi bilan bevosita bogʼliqdir. Shu sababli himoyaning ishonchli tizimini qurish uchun axborotning maxfiyligi darajasini, uning himoyalanganligi darajasini va axborot tizimi resurslariga kirish huquqini toʼgʼri belgilash zarurdir. Ushbu maqolada signallarni buzgʼunchilardan aloqa kanallari orqali maʼlumotni ushlab qolishdan himoya qilish texnologiyasi haqida umumiy maʼlumot berilgan, shuningdek, maʼlumotlar himoyalangan qurilmaning algoritmi batafsil tavsiflangan.