SEPARATOR VAKUUM-KLAPANINING PNEVMOTRANSPORT TIZIMINI SAMARALI ISHLASHIGA TA’SIRINI O‘RGANISH - Lazizbek Mexmonaliev Xayrullo o’g’li (Journal of new century innovations, 2024)
Ushbu maqolada paxta seperator qurilmasi vakuum-klapanining pnevmotransport tizimidagi havo va elektr energiyasini sarfiga ta’siri, separatorda chigit shikastlanishi va tolani yo’qolishi hamda vakuum-klapan parraklarini aylanishlar sonining o’zgarishi ishchi kameraga havo oqimini sizib kirishi natijasida yuzaga keladigan salbiy omillar o’rganilgan.