“BUDDISTLARNING MUQADDAS IBODATXONASI – ANGKOR VAT” - Rustamaliyev Jaxongir Faxriddin o’g’li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Barchaga ma’lumki musulmonlar uchun Kaba qanchalik muqaddas va ilohiy maskan hisoblansa buddistlar uchun Angkor Vat huddi shunday muhim obyekt hisoblanadi. Angkor Vat o’zining qadimiyligi arxitektura jixatidan mukammal qurilganligi hamda bugungi kungacha saqlanib kelganligi bilan tarixchi olimlar, arxeologlar shuningdek millionlab turistlarni o’ziga jalb qilib kelmoqda. Ushbu maqola orqali Angkor Vat yodgorligini tarixda qanday axamiyat kasb etganligini bilib olamiz.