ИССИҚЛИК ТАЪМИНОТИ ТИЗИМЛАРИНИНГ ИШОНЧЛИ ИШЛАШИНИ ТАЪМИНЛАШ - Турсунова Умида Хайдаровна; Лапасов Жамолиддин Шавкат ўғли (Journal of new century innovations, 2022)
Иссиқлик таъминоти тизимларида махаллий иссиқ сув ташқи тармоқ қувурларига махаллий иссиқлик пунктларда (МИП) очиқ тизим тизим схемаси бўйича уланади: иссиқлик ташувчи иссиқлик тармоқлари узатиш қувуридан автоматик аралаштириш қурилмалари орқали (хароратлар регулятори)иссиқ сувни доимий харорат қийматини ушлаб туриш t h = 60 - 65°С учун хизмат қилади.