TARIXIY BINOLAR JAMIYAT MADANIYATI KO’ZGUSIDIR (REGISTON, ICHAN QAL’A,DISHAN QAL’A ME’MORIY OBIDALARI MIQYOSIDA) - Xudoykulov Rustam Quchqorovich ,; Davlatov Diyor Dilshodovich , (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Dunyoda inson qo’li bilan yaratilgan va necha ming yillardan beri saqlanib, o’z jozibasini yo’qotmay kelgan tarixiy obidalar ko’plab uchraydi. Vatanimiz hududida ham o’tmishdan sado beruvchi ko’plab tarixiy obidalar yetib kelgan. Ushbu maqolada yurtimiz o’tmishini, madaniyatini, xalqimiz ong va shuurining yorqin aksi hisoblangan tarixiy yodgorliklarimiz haqida xabar beradi.