AVTOMOBILNING TO’QNASHISH PAYTIDAGI DINAMIK PARAMETRLAR HAQIDA - Oripov Azizbek Ozodovich (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolada avtomobillarning xavfsizlik xususiyatlarini sinash usullari tahlili, avtomobillarni sinashning iqtisodiy samarador bo‘lgan usullari va ulardan foydalanish talablari keltirilgan. Shu o‘rinda avtomobillar turli yo‘l sharoitlarida harakatlanishida xavfsizlikni ta‘minlashda muammolarga duch keladi. Aynan qarama-qarshi to‘qnashuv miqdori 20 – 27 % ni tashkil etadi.