БОЛЕЗНИ КАРТОФЕЛЯ И МЕРЫ БОРЬБЫ С НИМИ - Рахимов Учкун Хамраевич; Аликулов Абдурауф Абдурахмонович; Мадаминов Икромжон Иминжон угли (Journal of new century innovations, 2022)
Аннотация: Мақолада Тошкент вилояти шароитида картошканинг фузариоз ва бактериал чириш касалликлари кенг тарқалганлиги, касалликлар билан зарарланган картошканинг ўсиш ва ривожланиши соғломига нисбатан анча паст бўлиб, ҳосилдорлиги кескин камайиши ҳақида маълумотлар берилган. Шунингдек картошканинг ушбу касалликларига экишдан олдин уруғлик картошкага Зерокс, в.к.р. (3000 мг/л серебро коллоидное) фунгициди билан 0,6 – 0,7 л/т миқдорида ишлов берилганда биологик самарадорлик 93,8% дан 95,4% гачани ташкил этди.