ТАЛАБАЛАРНИНГ ИЛМИЙ-ТАДҚИҚОТ ФАОЛИЯТИ. - Абдурахмонова Ҳилола Рахматуллаевна; Абдураимова Азиза Икромовна (Journal of new century innovations, 2022)
Ушбу мақолада олий таълим муассасаларида талабаларнинг илмий-ижодий фаолиятини ташкил этишдан кўзланган асосий мақсад нималардан иборат эканлиги, илмий тадқиқот ишларини амалга оширишда нималарга эътибор бериш лозимлиги, амалга оширилаѐтган илмий тадқиқот ишлари учун қандай шарт-шароитларни яратиш зарурлиги, индивидуал тарзда мактаб ўқув амалиётида қўллашни шакллантириш ва "Ўқитувчи ва талабанинг илмий ижтимоий" минтақавий лойиҳаларни ишлаб чиқишдаги инноватцион педагогик фаолиятини йўлга қўйиш масалалари кўрилган.