O'ZBEK LUG'ATCHILIGI TARIXI. LUG'ATCHILIK AN'ANASINING KEYINGI DAVRLARDAGI TARAQQIYOTI. ALISHER NAVOIY ASARLARIGA TUZILGAN LUG'ATLAR - Xudoyberganova Asila Azizbek qizi; Mahmadiyev Sh (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o'zbek lug'atchiligi haqida dastlabki ma'lumotlar,lug'at turlari,keyingi davrlardagi lug'atlar lug'atchilik an'anasining bosqichma-bosqich taraqqiyoti,o'zbek tiliga oid ilk lug'atlar, lug'atchilikning o'zbek tili tarixidagi o'rni , lug'atchilikka doir asarlar, lug'atchilikning o'rganilishi, Alisher Navoiyning asarlariga bag'ishlangan lug'atlar haqida ma'lumotlar yoritilgan