JISMONIY TARBIYA VA SPORTNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION USULLARI - Ahmadjonov Dilmurod Davronjon o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. Ushbu maqolada jismoniy tarbiyani rivojlanishining ijtimoiy qonuniyatlarni, jismoniy madaniyat tarixi, jismoniy tarbiyani tashkil etilishini, jismoniy mashqlar ta’sirida inson psixikasida sodir bo‘ladigan o‘zgarishlarni pedagogik ta’sir o‘tkazish vositalari va shakllari, uslublarini qo‘llanish mohiyati va qonunlari, sportda yuksak natijalarga erishish qonuniyatlarini o‘rganadigan ijtimoiy fanlar, jismoniy madaniyat sotsiologiyasi, jismoniy tarbiya tarixi va jismoniy tarbiyani tashkil etish umumiy pedagogikasi, jismoniy mashqlar va sport psixologiyasi, jismoniy tarbiya nazariyasi va uslubiyati shakllari uchun sport klastrlarini tashkil etish bo‘yicha ko‘rsatmalar keltirilgan.