ЎЗБЕКИСТОН ИНВЕСТИЦИОН САЛОҲИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ХОРИЖИЙ ИНВЕСТИЦИЯЛАРНИ ЎРГАНИШНИНГ АЙРИМ ДОЛЗАРБ МАСАЛАЛАРИ - Каландаров Акбар Пулатбаевич (Journal of new century innovations, 2022)
Ушбу мақолада инвестицияларнинг, жумладан хорижий инвестицияларнинг мамлакат иқтисодиѐтини ривожлантиришдаги аҳамияти долзарб эканлиги ҳамда уларнинг мазмун-моҳияти акс эттирилган. Шунингдек, мамлакат ҳудудига хорижий инвестицияларни жалб қилишни ҳозирги кундаги ҳолати ҳамда инвестицияларни жалб қилишни фаоллаштириш чора-тадбирлар тўрисида таклифлар келтириб ўтилган.