ФАРЗАНД ТУҒИЛИШИ ВА БОЛА ТАРБИЯСИ БИЛАН БОҒЛИҚ УРФ-ОДАТЛАРДА ЗАРДУШТИЙЛИК ИЗЛАРИ - Муяссархон Абдуқаюмовна Каримова; Дилноза Ғуломжоновна Нажимидинова (Journal of new century innovations, 2022)
Аннотация: Мазкур маколада Ўзбекистон худудида фарзанд туғилиши ва фарзанд тарбияси билан боғлиқ урф-одатларда зардуштийлик элементларининг намоён бўлиши фалсафий таҳлил этилган. Мақолага кўра қадимдан бизнинг халқимиз болажон ва аёлларга меҳрибон бўлган. Она ва бола турли маросимлар асосида асраб авайланган.