MUSIQA DARSLARIDA MAQOM ASHULALARINI O‘RGANISH USULLARI - Medetbaeva Gulnara Qidirbayevna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya:Ushbu maqolada o‘‘zbek musiqa madaniyati qadimiy va boy merosga ega. Uning mazmunida xalqimizning milliy ruhiyati, oliy insoniy fazilatlari, badiiy ma’naviyati, istiklol uchun kurashi xamda orzu umidlari in’ikos etiladi. Bu buyuk ma’naviyatimiz yosh avlodning madaniyati va milliy tafakkurini shakllantirishda benazir vositadir.Milliy musiqa merosimizni tashkil etuvchi kasbiy janrlar tarkibi asosan quyidagilardan iborat: ashula, yalla (shaklan rivojlangan, bastakorlik ijodiga oid namunalari), katta ashula, suvora, kuy, maqom, doston haqida.