YUZNI TANISH ALGORITMLARINING QIYOSIY TAXLILI - Qodirov R. (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Har qanday yuzni aniqlash algoritmi uchun, ikki bosqich mavjud. Ulardan biri o'quv bosqichi, ikkinchisi - sinov bosqichi. O’quv bosqichida to’plamdagi barcha yuzlar topiladi va ma'lumotlar bazasida saqlanadi. Xususiyatlari standart Eigen yoki HOG bo’lishi mumkin. Sinov bosqichida probning xususiyatlari hisoblab chiqiladi. Ushbu xususiyatlar va galereyaning xususiyatlari har qanday tasniflagichga beriladi.