ҚУРУҚ ИССИҚ ИҚЛИМЛИ ҲУДУДЛАРНИНГ ТАБИИЙ ИҚЛИМИ ҲАҚИДА УМУМИЙ МАЪЛУМОТ - Хамидов Адхамжон; Ахмедов Исломбек; Ризаев Боходир; Холмирзаев Саттор; Жалалов Зайниддин; Умаров Исроилжон (Journal of new century innovations, 2022)
Аннотация: Ушбу мақолада қуруқ иссиқ иқлимли ҳудудларнинг табиий иқлими ва унинг қурилиш материалларига таъсири таҳлил қилинган. Назарий ва экспериментал тадқиқотлар орқали иқлим шароитларини таъсириникамайтириш йўллари кўрсатилган.