ЎЗБЕКИСТОНДА ИЛМИЙ ДАРАЖАЛИ КАДРЛАР ТАЙЁРЛАШ ТАШКИЛОТЛАРИНИНГ ВАКОЛАТЛАРИНИ КЕНГАЙТИРИШ - Фазлиддинов Шоҳруҳ Шамсиддинович (Journal of new century innovations, 2022)
Аннотация: Ҳозирги кунда олий таълим муассасаларида йўналишлар бўйича бир қатор электрон дастурлар, базалар ишлатилиши, уларни оптималлаштириш, университет фаолиятини қулай ва самарали бошқариш учун ягона базани яратиш ва йўлга қўйиш, айнан вақт менежментига ҳам ижобий таъсир этиши, айниқса, турли шакл ва жадвалларни қайтақайта тўлдириш ва турли сўровларга тинимсиз жавоб бериш ўрнига кафедра ва таркибий бўлинмаларда натижага йўналтирилган фаолият билан шуғулланиш имконияти ошиши кабилар ҳамда камчиликлар ва хатоларни бартараф этиш мақсадида докторлик таълимини ривожлантиришнинг стратегик вазифаларини белгилаш, докторлик таълимини ривожлантиришнинг асосий тамойиллари ва уларни амалга ошириш натижасида ҳамда илмий кадрлар тайёрлаш тизимига татбиқ этишдаги бир қатор муаммоларга дуч келиниши тўғрисида, Ўзбекистон олий таълимининг мақсадларига эришиш учун асос бўлади ва унда олий таълимнинг учинчи циклини янада ривожлантириш, илмий даражали кадрлар тайёрлаш тизимини узоқ муддатли ривожлантириш юзасидан бир қанча таклифлар берилиб фикр мулоҳазалар билдирилган.