BOSHLANG’ICH SINFLARDA O’QISH DARSLARINI TASHKIL ETISH NAZARIYALARI - Choriyeva Mavjuda Bayramali qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolamda boshlang’ich sinf bolasining o’qishdagi erkin muloqati, undagi qiziqishi, xotira kengligi hamda o’qish metodikasi adabiy ta’lim metodikasi sifatida ish ko’rish lozimligi, boshlang’ich sinfda o’qish adabiyot o’qitish sestimatik kursiga tayyorlovchi predmet sifatida o’qitilishi aytib o’tilgan.