ZAMONAVIY O’ZBEKISTON RANGTASVIR RASSOMLARI ASARLARINI O’RGANISH ORQALI O’QUVCHILARNING IJODIY QOBILYATINI RIVOJLANTIRISH - Xadichabonu Halimova Olimboyevna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Tasviriy san’at darslari o‘quvchilarda ma’naviy dunyoqarashni, g‘oyaviy e’tiqodni shakllantirishda aloxida ahamiyat kasb etadi. U fikrlash qobiliyatini, ko‘rish xotirasini, ijodiy tasavvurni, badiiy didni, estetik hissiyotni o‘stiradi. Maktabda o‘qitiladigan tasviriy san’at darslarining har bir turi (narsaning o‘ziga qarab rasmini chizish, dekorativ rasm chizish, mavzu asosida rasm chizish, tasviriy san’at haqida suhbat) o‘quvchilar ijodiy qobiliyatining o‘sishiga, dunyoqarashining shakllanishiga yordam beradi, ya’ni shaxsni har tomonlama kamol toptiradi.