TILLARNI O’RGANISHDA MOBIL ILOVALARNING AHAMIYATI. (TARJIMA) - Tolipova Zebuniso Ulug'bek qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya. Bugungi kunga kelib deyarli har bir kishida shaxsiy mobil qurilma mavjud bo’lib, ushbu qurilma orqali ular internet tarmog‘iga erkin ulanishi, dunyoning turli chetidagi odamlar bilan oson aloqa qilishlari mumkin. Bundan tashqari texnologiya tobora rivojlanib hayotimizga chuqurroq kirib boryapti, va koʻp ishlarimizni osonlashtiryapti. Til oʻrgatishga ixtisoslashgan dasturlar ham xuddi shunday. Masalan, elektron lugʻatlarda biror soʻzni yozsangiz, bir zumda maʼnosini chiqarib beradi. Shu soʻz qatnashgan iboralar maʼnosini ham osongina bilib olasiz.