MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNI SAN’AT VA MADANIYAT RUHIDA TARBIYALASH - Rahimberdiyeva Yulduzxon Jahongir qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Maqolada maktabgacha ta`lim yoshdagi bolalarning san`at va madaniyat ruhida tarbiyalashning usul va vositalari hamda ularni qo‘llash usullari haqida fikr yuritiladi. Ushbu maqolada tarbiyalanuvchilarga didaktik o`yinlar orqali san`at va madaniyatga o`rgatish ko`nikmalarini berish yo`llari yoritilgan. Maktabgacha ta`lim tashkilotlarida tasviriy faoliyat mashg`ulotlar jarayonida bolalarda amaliy san`at haqida tushunchalarini kengroq rivojlantiriladi. Pedagogning ijodkorlik mahorati amaliy tarzda qanday shakllantirilishi haqida tavsiyalar berib o`tilgan.