SHAKARGA O‘XSHAMAGAN POLISAXARIDLAR YOKI YUQORI MOLEKULALI UGLEVODLAR - Bekimbetova Bayramgul Nabatovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya:Organik kimyo hozirgi vaqtda xalq xo‘jaligining hamma sohalariga, shu jumladan, to‘qimachilik, qog‘oz va yengil sanoat tarmoqlariga ham kirib keldi. To‘qimachilik, poligrafiya va yengil sanoat mahsulotlari hamda xom ashyolarining asosiy qismini organik birikmalar tashkil etadi. Masalan, paxta, jun, ipak, kimyoviy va sun’iy tolalar, to‘qimachilik va poligrafiya materiallariga rang berish uchun ishlatiladigan turli xil bo‘yoqlar, tabiiy hamda sun'iy charm va hokazolar ana shular jumlasidandir.