БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИДА ЎЙИНЛАР ОРҚАЛИ ҲАРАКАТ КЎНИКМАЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ. - Ғ. М. Салимов; А.Хасанов (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация. Ушбу мақолада жисмоний тарбия дарсларида ҳаракатли ўйинлар орқали- ўқувчиларни саломатлигини мустаҳкамлаш, ахлоқий ва иродавий фазилатларни тарбиялаш, жисмоний қобилиятларини ривожлантириш ва қобилиятларни шакллантиришга эътибор қаратилган. Ҳаётий ўйинлар болаларнинг кундалик ҳаёти фаолиятининг бир қисми бўлиб, ўйинлар орқали олинган бошланғич кўникмалар кейинги ҳаракатлар техникасини чуқурроқ ўрганиш жараёнида осонгина тикланади ва уларни ўзлаштиришни осонлаштиради. Бошланғич синф ўқувчиларини айниқса, ҳаракатли ўйинлар орқали ҳаракатли кўникмаларни дастлабки ўзлаштириш босқичида фойдаланиш учун хизмат қилади.