НУТҚ АЛОҚАСИ МУАММОЛАРИНИ ЎРГАНИШДА ПРАГМАЛИНГВИСТИКАНИНГ ЗАРУРИЯТИ - Турсуной Эргашева (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация. Мақолада нутқ алоқаси муаммоларини ўрганиш билан шуғулланувчи тилшуносликнинг янги соҳаларидан бири бўлган прагмалингвистиканинг назарий асослари ва зарурияти ҳақида фикр юритилган. Прагмалингвистика замонавий прагматиканинг йўналишларидан бири бўлиб, уни прагматиканинг лингвистик бўлими ёки тилшуносликнинг прагматик жиҳати сифатида талқин қилиш мумкин. Прагмалингвистика тил, хулқ-атвор, психология ва фалсафа чорраҳасида жойлашган тилшуносликнинг ёш билим соҳаларидан биридир. Шунингдек, мақолада прагмалингвистиканинг нутқ алоқаси муаммоларини ўрганиш масалалари ҳам ёритилган.