ЎРТА МАХСУС ТАЪЛИМДА ТЕХНОЛОГИЯ ФАНИНИ ЎҚИТИШДА ЗАМОНАВИЙ ПЕДАГОГИК ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ ҚЎЛЛАШ. - Жумаева Рафоат Фурқат қизи; Қўчқорова Дилфуза Жалиловна; Қўчқорова Мафтуна Жалил қизи (Journal of new century innovations, 2023)
Ўзбекистон – ўзига хос мустақил тараққиёт йўлини белгилар экан, Олий таълимда ҳар бир мутахассисликка қараб муҳандис-педагоглар тайёрлашни зарурий эҳтиёж деб билади, буларнинг барчаси орқали ҳар томонлама етук, баркамол авлодни тарбиялаб вояга етказиш, инсон камолоти ва унинг маънавий- маърифий тарбиясига алоҳида эътибор берилади. Унинг асосий мақсади ижтимоий жамият тараққиёти, унинг ривожланиш йўналиши, ижтимоий муносабатлар ва касб танлаш мазмунидан келиб чиқиб белгиланади. Бугунги ислоҳотлар ўсиб келаётган ёш авлод таълим-тарбияси билан боғлиқ касб эгаллаш, муҳандис-педагоглар, уларнинг касбий салоҳияти, малака ва маҳорат даражалари, маънавий қиёфаси ҳам давлат сиёсатининг устувор мақсадларидан биридир.