GIRIH NAQSH KOMPOZISIYALARI TUZISH - Suyunov Navro’z Alisher o’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
O’rta Osiyo xalq amaliy san’ati qadimdan mashhur. Ota-bobolarimiz yaratgan nodir san’at asarlari, ular qurgan muhtasham binolar, arxitektura yodgorliklari hozirgi kungacha o’z maftunkorligini yo’qotmagan. Arxitekturada gulli girih naqshining qo’llanilishi uzining ko’rkamlik hususiyatini yanada oshirishga yordam bergan. Bunday naqsh turini yuzaning teng qismlarini qamrab olish bilan har taraflama bir xil xususiyatni beradi.