INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDAGI SO’ROQ GAPLARNING TARJIMA JARAYONIDA SODIR BO’LADIGAN O’ZGARISHLARIDAGI O’XSHASH VA FARQLI TOMONLARI. - G.M.BEKBERGANOVA (Journal of new century innovations, 2023)
Maqolada ingliz tilidagi so’roq gaplar bilan o’zbek tilidagi so’roq gaplarning Grammatik o’xshash tomonlari va ularni o’zbek tiliga tarjima qilishdagi farqli tomonlari tahlil qilindi.