SHANXAY HAMKORLIK TASHKILOTI (SHHT) - MINTAQAVIY XAVFSIZLIK VA IQTISODIY HAMKORLIK TASHKILOTI - Xakimova Gulrux Abdunabiyevna ,; Ikromova Maqsuda Baqoyevna, (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Maqola Shanxay Hamkorlik Tashkilotining asosiy vazifalari, tashkilotning tashkil etilish tarixi va hozirgi zamonning dolzarb muammolari to’liq yoritib berilgan. Mintaqaviy xavfsizlikni kafolatli taʼminlash, terrorizm, ekstremizm, ayirmachilik va giyohvand moddalarining noqonuniy savdosiga qarshi kurashish borasida tashkilotning amalga oshirgan harakatlari haqida ham ma’lumotlar berib o’tilgan.