INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA EKSPRESSIVLIKNI IFODA ETUVCHI SO‘ZLARNING ETIMOLOGIYASI - Mahmudova Zulxumor Rahmatullayevna (Journal of new century innovations, 2023)
Hozirgi kunda tilshunoslik sohasida ko‘pgina ilmiy tadqiqotlar olib borilib, uning etarlicha ochib berilmagan qirralarini tadqiq etish rivojlanib bormoqda. Erkalash mavzusi ham shu kabi tilshunoslikning echim talab qiluvchi masalalaridan biridir. Mazkur mavzu bo‘yicha ko‘pgina olimlar tadqiqot olib borganlar (X. Samigova, U.Tursunov, A. Muxtorov, X. Abduraxmonov, N. Asqarova, A. M. Xamroev, E. Qilichev va boshqalar). Lekin, ingliz va o‘zbek tillarida erkalashni ifodalovchi so‘zlarning etimologik xususiyatlarining tahliliga bag‘ishlangan ilmiy tadqiqot mavjud emas. Erkalash atamasiga tilshunos olimlar turlicha izohlaganlar.