O‘N IKKI MAQOMNING ILMIY TARIXI VA ISLOM DINI BILAN BOG’LIQLIK JIHATLARI. - Xalilova Layloxon Odiljon qizi, (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘n ikki maqom kelib chiqishi,koinot va din bilan bog’liqligi, XII-XVII asrlarda yashab, ijod etgan musiqashunos olimlarning asarlari asosida o‘n ikki maqomni yoritishga va tahlil etishga bag’ishlangan.