O`ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA MOLIYALASHTIRISHNING MUQOBIL TURI (ISLOMIY) MOLIYALASHNING ILK RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Ulug`bek Habibullayevich Rahmanov (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada dunyo moliya bozori va jahon idustriyasida keng o‘rin olayotgan islom moliyasining rivojlanish tendensiyasi tahlil etilgan. Islom moliyasining rivojlanish tarixi bayon etilgan, islom bank tizimining jahon va bu sohada yetakchi bo‘lgan mamlakatlar bank tizimidagi o‘rniga baho berilgan. O‘zbekistonda islom moliyasini rivojlantirish imkoniyatlari va bu borada amalga oshirilishi kerak bo‘lgan vazifalar yo‘nalishlari belgilab berilgan.