SAVDO MARKAZLARINING KLASSIFIKATSIYASI VA XIZMAT KO'RSATISH TIZIMINING TASHKILIY PRINSIPLARI - Abduraimov Sh.M.; Shavkatova SH.SH. (Journal of new century innovations, 2023)
Annotasiya: Annotasiyada savdo markazlarining o'ziga xos hajmiy-rejaviy yechimga ega ekanligi, ularni loyihalash o'zida juda murakkab ish jarayonini aks ettirilishi, klassifikatsiyasi, xizmat ko’rsatish tizimining tashkiliy prinsiplari, ularni tashqi tabiiy-iqlimiy sharoitlari va ichki murakkab funksional-texnologik jarayonlaming ta’siri ostida vujudga keladigan arxitekturaviy-rejaviy yechimlarini shakllantirish xususiyatlarini biladigan yuqori malakali arxitektorlar jalb qilinish lozimligi, kelgusida binolami zamonaviy talablar darajasida loyihalash amaliyoti va qurishni yanada takomillashtirish masalasini hal etishda qurilish sohasidagi zamonaviy ilmiy-texnika taraqqiyoti yutuqlariga asoslanadigan, jamoat maqsadiga yo'naltirilgan binolami loyihalash bilan bog'liq bo'lgan murakkab ijodiy vazifalami hal etishga qobiliyatli bo'lgan yuqori malakali arxitektor-mutaxassislami tayyorlab beradigan oliy arxitektura maktablariga alohida o'rin ajratilishi tog’risida bayon etilgan.