MASHINALI O'QITISH ALGORITMLARI ASOSIDA BASHORAT QILISH USULLARINI YARATISH - Onarqulov Maqsad Karimberdiyevich; Yoqubjonov Alijon Mahamadamin o'g'li; Yusupov Mirsaid Abdulaziz o'g'li; Mahamadaminova Shahina Valijon qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqola, Hozirgi kunda sun’iy intellekt algoritmlari va dasturlarini ishlab chiqishda an’anaviy statistik usullardan foydalanilmoqda. Berilgan to’plamlar qiymatlari asosida regressiya va chiqizli interpolyatsiya usullaridan foydalanib kelingan. Quyida mavjud statistik usullar keltirilgan bo’lib, bular hozirgi kunda SI algoritmlari va dasturlarini ishlab chiqishda keng foydalanib kelinmoqdaligi haqida.