INSON VA BIOSFERA - Karimov Samandar; Eminjonov Arabbek; Ro’ziboyev O’ktamjon (Journal of new century innovations, 2023)
Biz bilamizki, evolyutsiya nazariyasi, turli tadqiqotchilar tomonidan ilgari surilgan va sabablari va hayvon Shohligi va ularning Ibtido turlarining kelib chiqishi holatlar turli ko’rib, asosan o’zgarish tushunchalar, irsiyat va atrof-organizmlarning evolyutsion moslashish o’zgarish qonunlari asosida.