INGLIZ TILIDA NISBAT SHAKLLARINING SEMANTIK MUNOSABATLARI - Kadirova Zarina (Journal of new century innovations, 2023)
Maqola fe’lning nisbat kategoriyasini o‘rganishga bag‘ishlan bo‘lib, unda aniq va majhul nisbat konstruktsiyalarining ba’zi semantik xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada nisbatning har ikkala turining ham semantik ma’nosi, ham grammatik shakllari tahlil qilindi. Ushbu maqolaning maqsadi – nisbat kategoriyasining kam o‘rganilgan semantik tomonlarini ochib berishdir.