FARG‘ONA VODIYSIDA ARGIOPE LOBATA (ARANEI, ARANEIDAE) NING BIRINCHI MARTA QAYD ETILISHI - Asiljon Abdukayimovich Sheraliyev (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Urg‘ochi Argiope lobata (Pallas, 1772) o‘rgimchak turi 2022 yilnig iyun oyida Farg‘ona viloyati Farg‘ona tumani Oqbilol qishlog‘i yqinida birinchi marta qayt etildi. B. Baxromva malumotlariga ko‘ra Fargona vodiysida Argiope urug‘iga mansub Argiope bruennichi qayd etilagan. Ilmiy manbalarda Argiope lobata ning Farg‘ona vodiysida uchrashi qayd etilmagan. Bu o‘rgimchak turi Farg‘ona vodiysi uchun yangi qayd etilgan tur xisoblanadi.