MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNI ZAMONAVIY AXBOROT KOMMUNIKATSIYA VOSITALARI BILAN TA‘LIMIY FAOLIYATLARNI TASHKIL ETISH TEXNOLOGIYALARI ORQALI TA‘LIM SIFATINI OSHIRISH - Istamova Zulayxo Zubaydullo qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida zamonaviy axborot kommunikatsiya vositalari asosida mashg’ulotlarni tashkil etishda innovatsion axborot texnologiyalarining o‘rni beqiyosdir. Mashg’ulotlarda axborot kommunikatsiya texnologiyalarini qo‘llash orqali har xil ko’rinishdagi slaydlar, taqdimotlar va vedio roliklar bilan ta‘limiy faoliyatlarni qiziqarli va samaradorligini oshirish mumkun. Pedagog-tarbiyachilar axborot texnologiyalarni mashg‘ulotlar jarayonida qo‘llashlari uchun ulardan foydalanishni bilishlari lozim. Mashg’ulotlarda axborot kommunikatsiya texnologiyalarini qo’llash bolalarda mashg‘ulotga bo’lgan qiziqishni oshiradi va ular ta’lim jarayonida faol ishtirok etadilar. Bolalar axborot kommunikatsiya vositalaridan foydalanishni o‘rgatish ham ularni kelajakdagi bilim olishlari uchun poydevor bo’lib xizmat qiladi.