BUYUK GEOGRAFIK KASHFIYOTLARNING TARIXIY AHAMIYATI - Ergasheva Raxima Turayevna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Yevropa va butun dunyo tarixi uchun o’chmas iz qoldirga X.Kolumb ekspeditsiyasi yangi davrni ochib berdi. Aynan, shu voqeadan so’ng butun dunyoda mustamlaka uchun kurashlar boshlangan.