KO’CHAR VA KO’CHMAS BLOKLI SISTEMALARDA JISMNING KINEMATIK PARAMETRLARINI KORDINATA KIRITISH USULI (METOD) YORDAMIDA O’RGANISH - Lutfulloyev Shukurullo Xayrullo oʻgʻli (Journal of new century innovations, 2022)
Bir necha blokli sistemalarda jismning kinematik parametrlarini hisoblash bir muncha qiyinchilik to’g’dirganligi uchun kordinata metodi yordamida qulay hisoblaymiz . Ushbu metodning boshqa metodlardan afzalligi shundaki , biz kiritgan kordinata kinematik parametrlar ya’ni tezlik va tezlanishini son qiymati va vektor jihatdan yuqori aniqlikda hisoblashimizga yordam beradi .