“BOBURNOMA” ASARIDA VAJHI TASMIYA VA VAJHI ISTIQOMAT SABAB IZOFIY BIRIKMALARNING INGLIZCHA TALQINI - Zayniyeva Yulduz Faxriddinovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: O’zbek klassik adabiyoti namunasi bo’lgan “Boburnoma” asari O’rta Osiyo xalqlari haqida eng qimmatli ma’lumotlarni o’z ichiga olgan, Boburdan qolgan eng muhim ijodiy merosdir. Ushbu asar bir necha asrlardan beri o’rganib kelinishiga qaramasdan, haliham uni to’liq o’rganib bo’lindi deb ayta olmaymiz. Ushbu maqolada “Boburnoma“ asarida ishlatilgan sabab izofali birikmalar ma’nosi va ularning inglizcha tarjimasini ko’rib chiqamiz.