TARAXACUM OFFICINALE (MOMAQAYMOQ) O’SIMLIGINING XALQ TABOBATIDAGI AHAMIYATI - Dolimov X.X.; Dolimova U.A.; Mo’sajonova G.D.; Xoʼjayusupov S.N. (Journal of new century innovations, 2023)
Taraxacum officinale yoki mahalliy nomi dandelion, momaqaymoq deb yuritiluvchi ko’p yillik ushbu o’simlik iqlimi mo’tadil bo’lgan mintaqalarda ko’p tarqalgan. Dorivorlik xususiyatiga ega bo’lgan ushbu shifobaxsh o’simlikdan qadimdan xalq tabobatida foydalanib kelinmoqda. Taraxacum officinale ildizidan tayyorlanadigan choy, gullari yoki o’tlarining foydalari va zarari haqidagi ma’lumotlar sizga turli xil kasalliklarda undan qanday foydalanishni tushunishga yordam beradi.