BIOLOGIK CHIQINDILARDAN ENERGETIK MAQSADLARDA FOYDALANISHNING ISTIQBOLLARI VA AFZALIKLARI - Rustamov Suhrob Shuhrat o’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi kunda dunyo aholisining ortib borishi energiya manbaiga bo’lgan talab taqchilligiga sabab bo’lmoqda. Energiya manba’lari yetishmovchilik davrida muqobil energiya manba’laridan (shamol, quyosh, biomassa) foydalanish eng maqbul yechim hisoblanadi. Dunyoning rivojlanayotgan ko'plab mintaqalarida o'rmonlarni kesish tobora kuchayib borayotgani sababli, biomassadan foydalanish samaradorligini oshirish yoki muqobil yoqilg'ilarni topish va ulardan foydalanish zarurati paydo bo’lmoqda.