SHAHARLARARO YO‘LOVCHI TASHISH XIZMATINI TASHLIK ETISH AVTOMATLASHGAN AXBOROT TIZIMI MODELI VA DASTURIY TA’MINOTINI ISHLAB CHIQISH - Qurbonov Nazriddin Nazir o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot ishida transport tashkilotlari va mijozlar o‘rtasida o‘zaro ishonchli, tezkor, sifatli hamkorlikni ta'minlovchi, transport-logistika tizimidagi ish yuritish jarayonlarida qo‘llaniladigan hujjatlarni elektronlashtirish, transport kompaniyalari, haydovchilar, mijozlar va dispetcherlar uchun avtomatlashgan axborot tizimini taqdim etish va bu orqali transport kompaniyalari ish yuritishni samarali, raqobatbardoshliligini ta'minlaydigan, foydalanish uchun qulay bo‘lgan avtomatlashtirilgan axborot tizimini ishlab chiqish. Shuningdek, tizimda faoliyat yuritayotgan xodimlarning mehnat samaradorliligini oshirish, ularni nazorat qilish mexanizmlarini ishlab chiqish uchun imkon yaratadi.