СИРЛАНГАН КУЛОЛЧИЛИК БУЮМЛАРИДАГИ ШАКЛ ВА БЕЗАКЛАРНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИГИ ВА РАНГЛАР ХИЛМА ҲИЛЛИГИ - Хайтметов Дилшоджон Тўраевич; Маматкулова Ситора Комил (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: бадиий кулолчилик чексиз эстетик ва функционал имкониятларга эга. Унинг бадиий ва техник фазилатларидан архитектура, монументал ва декоратив санъат, ҳайкалтарьошлик ва дизайнда фойдаланиш мумкин. Бой тарихий тажриба кулолчилик архитектура билан синтезнинг мураккаб муаммоларини ҳал қилишга тобе эканлигига ишонтиради. Замонавий санъатда барча рассомлар учун ишлатиладиган материалларнинг хилма- хиллигига бўлган интилиш тобора кўпроқ намоён бўлмоқда.