INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA SAN’ATSHUNOSLIK ATAMALARINING O’RGANILISH ASOSLARI - Xojiakbarova R.A (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda terminologiya fani, atama tushunchasi, uning turlari va tarjima usullari o‘rganildi va san’atshunoslik terminlari tushunchasi tahlil qilindi. San’atshunoslik terminlari va uning turlari, asosan tasviriy san’atga oid terminlarning xarakteriga ko’ra guruhlarga ajratilishi ko’rib chiqildi.