MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA PUL-KREDIT SIYOSATINI YURITISHDA INFLYATSION TARGETLASH REJIMINING AFZALLIKLARI VA XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASI TAHLILI - Fozilbek Nurali o‘g‘li Normurodov (Journal of new century innovations, 2023)
Ushbu maqolada pul-kredit siyosati instrumentlari tushunchasi, uning mamlakat makroiqtisodiy barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni va vazifasi yoritib o‘tilgan. Iqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’sir etuvchi omillar va yechimi kutilayotgan muammolarni pul-kredit siyosati instrumentlari yordamida hal qilish, pul-kredit siyosati asosida makroiqtisodiy barqarorlikka erishish yo‘llarini izlash, iqtisodiyotda inflatsiyani jilovlash kabi masalalar ko‘rib chiqilgan.