GRАMMАTIKА VА SO‘Z YASАLISHIGА ОID TUSHUNCHАLАRNI SHАKLLАNTIRISHNING MЕTОDIK АSОSLАRI - Aripova Gulmira Onalbekovna (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya. Ushbu maqola grammatika va so'z yasash bilan bog'liq tushunchalarni shakllantirishning uslubiy asoslari haqida umumiy ma'lumot berishga qaratilgan. Maqolada ushbu tushunchalarning til o'rganish va o'qitishdagi ahamiyati tasvirlangan va ushbu tushunchalarni ishlab chiqish va o'rgatish usullari o'rganilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, an'anaviy va innovatsion o'qitish usullarining kombinatsiyasi grammatika va so'z yasashda eng samarali hisoblanadi va o'qituvchilarni tayyorlash tilni samarali o'qitishni ta'minlashda muhim omil hisoblanadi. Maqola ushbu sohada kelajakdagi tadqiqotlar uchun takliflar bilan yakunlanadi.