HILBERT FAZOLARIDA ANIQLANGAN OPERATORLARNING SPEKTRI - Ikromova Sarvinoz Ismoil qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotasiya. Hilbert fazolarida aniqlangan operatorlarning regulyar nuqtasi, uzluksiz spektri, spektri, xos vektorilari haqida tushunchalar keltirilgan va tahlil qilingan. Ixtiyoriy chegaralangan unitar ekvivalent operatorlarning spektrlari, xususan muhim spektrlari, diskret spektrlari, qoldiq spektrlari ustma-ust tushishi isbotlangan.