UY-JOY QURILISH LOYIHALARIDA FOYDALANILGAN DASTURIY VOSITALAR TAHLILI VA ULARDAN SAMARALI FOYDALANISH YO'LLARI - Boymatova Dildora Olim qizi (Journal of new century innovations, 2023)
XX asrning o‘rtalariga kelib kompyuterlarning paydo bo‘lishi fan va texnika taraqqiyotiiga misli ko‘rilmagan darajada katta ta’sir qildi. Bundan bir necha yillar muqaddam kompyuterlar qo‘llaniladigan sohalar deyilganda katta ilmiy markazlar zavod va boshqa muassasalar tushunilar edi. Lekin bugungi kunda vaqt o‘tmish bilan kompyuterlar inson faoliyatining hamma sohalariga kirib borishi turli mutaxassislarning ish quroli bo‘lib qolishi real haqiqatga aylanib qolmoqda. Yaqin kelajakda kompyuter nafaqat ishlab chiqarishning barcha sohalarida qo‘llanilishi, balki uy bekasining ham ish qurollaridan biriga aylanib qolishi mumkin. Informatika va hisoblash texnikasi asoslari fanini bilish va o‘rganish, kompyuterni ishlata olish har bir kishi uchun professional faoliyatning ko‘pchilik sohalarida bo‘lganidek turmushda ham zarur ma’lumotga oid bo‘lib qoladi.