ABU NASR FOROBIY G'OYALARIDA OLAM VA INSON MUNOSABATI - Abdufattayeva Shahrizoda Shuhratbek qizi; M. Qodirov (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Sharqning buyuk mutafakkiri Abu Nasr Forobiyning falsafiy-ontologik qarashlari aks etgan. Unda uzoq asrlar davomida ko’plab baxs munozaralarga sabab bo’lib kelgan olam va odam to’g’risidagi jumboqlarga Forobiy tomonidan berilgan mukammal javoblari, olam va inson munosabati tahlil qilingan. Shunindek, Farobiyning borliqning paydo bo'lishi to’g'risidagi ham ilmiy, ham diniy nuqtai nazaridan ilgari surgan “vojib ul-vujud” hamda “mumkin ul-vujud" g'oyalari aks etgan.