HOMER DOSTONLARI TARIXIY MANBA SIFATIDA O‘RGANILISHI - Boboqulov Oxunjon Axmadovich; Amonova Umida Baxtiyor qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qadimgi Yunonistonning qisqacha tarixi va Homer dostonlarining tarixiy ahamiyati izchil tahlil qilingan. Homerning dostonlarida asosan Yunonistonning Troya (Kichik Osiyo)ga qilgan harbiy yurishlari haqida batafsil yoritib berilganligi manbalar asosida izohlangan.